Ai adus azi Biblia cu tine la Biserică?

Este foarte important ca fiecare copil să ia cu el Biblia când merge la grupă. Dacă la școala de zi cu zi își iau toate cărțile cu ei, consider că ar trebui cu atât mai mult să motivăm copiii să pună preț pe Cuvântul lui Dumnezeu, citindu-l, împlinindu-l... și luându-l cu ei la școala duminicală/Biserică.
Aceasta este o idee prin care puteți motiva copiii să aducă Bibliile cu ei la Biserică/Școală duminicală și să îi recompensați pe cei care le aduc.

Totuși, vă recomand să țineți cont de câteva lucruri:
- această idee NU este potrivită pentru copiii de la grupele mai mici pentru că s-ar putea să nu fie atât de înțelegători pe cât v-ați aștepta și să plece acasă plângând pentru că ei nu au primit ceva dulce... cum au primit acei copii care au avut Biblia.
- înainte de a folosi această idee asigurați-vă că le-ați explicat copiilor de ce este bine să aducă Biblia cu ei, ce avantaje au și  abia apoi (la timpul potrivit) să le spuneți despre recompensă.
- NU folosiți această recompensă prea des: în primul rând, îi veți obișnui și vor ajunge să ducă Biblia la Biserică doar din motivul recompensei iar în al doilea rând, oricât de încântați ar fi copiii de ideea aceasta cred că niciun părinte nu s-ar bucura să știe că ai lor copii primesc în fiecare duminică ceva dulce😀 (eu cu siguranță nu m-aș bucura😃).

Așadar, cum ați putea proceda? 
Cu o duminică înainte de a folosi această idee, explicați copiilor cât este de important și de ce este important să aibă cu toții Bibliile la ei iar în cazul în care ați făcut asta înainte rămâne doar să le reamintiți. Despre recompensă vă recomand să nu le spuneți acum ci următoarea duminică. 
În duminica în care doriți să îi recompensați pe copiii care au adus Bibliile cu ei la școala duminicală, s-ar putea să fie mai bine să le spuneți despre recompensă (nu uitați să menționați faptul că nu va fi recompensă în fiecare duminică și nici nu vor ști dinainte când va fi) și să le dați recompensa înainte de a pleca acasă de la școala duminicală.
Puteți folosi recompensa și în următoarea duminică, astfel copiii care nu au avut Bibliile la ei în prima duminică să nu fie nevoiți să aștepte prea mult până să primească și ei pentru prima dată. Apoi puteți începe să vă organizați cum credeți că ar funcționa mai bine pentru grupele voastre. Totuși, eu aș lăsa mai apoi o duminică-două până să le duc iar recompensă, dar după cum am zis, e mai bine să procedați așa cum considerați că e mai bine pentru copiii voștri. 😊

Acum că am lămurit lucrurile, vă las și instrucțiunile și pagina cu design. Sper ca această idee să fie folositoare vouă și copiilor. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Aveți nevoie de:
  • pagina cu design,
  • hârtie groasă pentru imprimat,
  • cutie,
  • bețe late din lemn,
  • pistol de lipit (sau scai textil adeziv),
  • dulciuri mici,
  • foarfece.


Imprimați și decupați pagina cu design. Lipiți bețișorul în spatele formei decupate iar apoi bețișorul îl lipiți în interiorul cutiei (eu am lipit cu scai textil adeziv 😃 pentru că vreau să mai folosesc cutia și pentru altceva în clasă, iar în felul acesta doar îndepărtez bețișorul și dulciurile). 



Dacă nu aveți cutie din metal puteți folosi cutie din carton, chiar și un borcănel frumos (în cazul acesta doar lipiți forma direct de gura borcanului sau lipiți direct pe borcan).
Umpleți cutia cu dulciuri. Gata... Asta e tot.😊




Comentarii

Trimiteți un comentariu